Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. december 1-jén elérhetővé tesszük az alábbiakban részletezett KID és eKID funkcionalitás tesztelését: 
A fejlesztés során bevezetésre kerül az ún. önadminisztrációs jogosultság, amelynek keretein belül  ügyfeleinknek lehetősége lesz szervezeten belüli KID/eKID adminisztrátor(ok) kijelölésére, a felhasználói jogosultságok definiálására használt személyi adatlapon.
Az adminisztrátori jogosultsággal rendelkező felhasználó(k) a KELER bevonása nélkül elvégezheti(k) a bejelentkezési és/vagy aláírási jelszavak cseréjét, illetve a felhasználói hibapontok törlését.

Továbbá a megvalósítás részét képezi a KID felhasználói jogosultságok definiálására használt személyi adatlapot igénylő műveletek (új felhasználó létrehozása, meglévő felhasználó módosítása, ill. törlése, jogosultságokhoz kapcsolódó pontszámok) új megbízásként történő rögzítése KID/eKID -en.
Az ügyfeleknél kijelölt, fentiekben említett, adminisztrátor(ok) kezdeményezi(k) a műveletet a KID-ben/eKID felületen, és KID-es aláírt megbízásként beküldi(k) azt a KELER-be, hasonlóan a jelenlegi KID-es értékpapír (vagy pénz) megbízásokhoz, ily módon kiváltva a papír alapú, manuális jogosultság kezelést. Ezen – személyi adatlaphoz köthető – műveleteknél a KELER gyakorolja a jóváhagyói szerepet.

Az ügyfél oldali négy-szem elv kialakítását teljes mértékben ügyfeleinkre bízzuk, azaz opcionális  mindegyik fentebb felsorolt funkcionalitásnál.
Tervezett élesítési dátum: 2024. március 29.

Kérjük azon ügyfeleinket, akik részt kívánnak venni a MAT teszten, hogy a mellékelt űrlapot kitöltve küldjék el a  címre.

Üdvözlettel
KELER Zrt.